Har ni de rutiner som krävs för att er backup ska vara korrekt och uppfylla de krav ni själva, banken, försäkringsbolaget och revisorn ställer? Hur ofta gör ni en backuprevision eller en provåterställning för att verifiera att ni kan förlita er på er backup och att ni har säkerhetskopior på rätt saker?
Nyckeln till en väl fungerande backup är kombinationen av ett väl fungerande backupsystem och goda rutiner för uppföljning och verifiering. Har man inte detta går väldigt mycket tid åt för underhåll och uppföljning, tid ni istället kan lägga på er kärnverksamhet. På Fortlax är vi experter på backup och vi har samlat ihop de verktyg ni behöver så ni kan lägga er tid på det ni gör bäst.

Online Backup

Fortlax Online Backup passar alla typer av företag och organisationer, små som stora och all data förvaras tryggt hos oss på Fortlax i en av Europas säkraste anläggningar för lagring av digitala tillgångar, hela tiden tillgängligt för er, dygnet runt, året runt var ni än befinner er i världen. Ni får en kostnadseffektiv backupplösning som gör att ni slipper egna investeringskostnader. Dessutom får ni möjlighet att snabbt skala upp er backuplösning i takt med att företaget växer – utan att behöva investera i ny dyr hårdvara.

Backuprevision

I en backuprevision granskar vi er aktuella backup ur ett säkerhetsperspektiv och rekommenderar eventuella åtgärder och förbättringar. Det är viktigt att nya datorer och filkataloger inte står utanför. I tjänsten ingår även att vi genomför en provåterläggning från Fortlax Online Backup för att testa så att allt fungerar. Det innebär att ni väljer ut en begränsad mängd data som vi sedan återskapar från er backup. Vi rekommenderar att en revision genomförs minst en gång per år.

Låt oss hjälpa er

Vill ni att vi tar hand om hela arbetet med er backup? Lägg då till ett supportavtal så sköter vi allt från den dagliga uppföljningen till den årliga backuprevisionen. Ni kan fokusera på er verksamhet och vi kontaktar er om något förändras, t.ex. när en dator byts ut. Besök vår hemsida för aktuella priser, det är inte så dyrt som det låter.

Varför ska ni lagra er värdefulla information hos Fortlax?

Svaret är enkelt. Fastigheten har säkerhetsklass 3 vilket är den högsta en civil fastighet kan få i Sverige. Vi erbjuder lagrings- och backuplösningar i världsklass i ett av Europas säkraste datacenter på världens bästa geografiska plats för lagring av digital information. Besök Fortlax datacenter nu och läs mer.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.