Nu grävs det efter Bitcoin på Fortlax datacenter. Företaget använder KNC Miners hårdvara. Valet föll på Fortlax för den stabila driftsmiljö och det låga elpriset. Antalet maskiner kommer att fördubblas under hösten säger ägaren. Fortlax är norrlands ledande datacenter lokaliserat i Hortlax strax utanför Piteå. Vårt unika läge strax söder om polcirkeln, med naturlig kyla, stabil elförsörjning, en stabil politisk situation ger oss unika förutsättningar för datalagring. Lägger man dessutom till att vår anläggning har den högsta säkerhetsklassning en civil byggnad kan ha i Sverige, blir Fortlax helt plötsligt en av världens bästa platser för en framtidssäker och hållbar datalagring.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.