FDT System AB som sedan juni 2014 ägs av ELON Elkedjan Logistics AB har valt Fortlax datacenter som sin leverantör för placering av sin serverpark. FDT har utvecklat nya plattformar för sitt butiksdatasystem och affärssystem som gör att FDT’s kunder kommer att finnas i FDT’s ”moln”. Redan idag finns där över 400 företag med sitt FDT affärssystem och inom några år kommer flera tusen företag att finnas i detta FDT ”moln”. ”Vi på FDT gjorde en grundlig analys för att utvärdera vart på jorden vi skulle sätta upp vår driftsmiljö och det visade sig att vi inte behövde gå så långt utan bara 4 mil till Piteå. Att Facebook med flera valt att etablera sina stora datacenter i Norrbotten gör ju att beslutet känns ännu lättare att ta” – säger FDT’s VD Kent Forss.
Vi är väldigt glada att FDT System AB valde oss som sin leverantör, det är en stor och mycket långsiktig affär för oss, säger Anders Berglund, delägare Fortlax AB.
FDT Systems server utrustning kommer att placeras i Fortlax datacenter i Piteå. Serverhallarna har högsta civila säkerhetsklass för datalagring och drift av datautrustning. Det känns mycket bra och tryggt att vi nu valt en erfaren och kunnig leverantör av datacenter tjänster, säger Kent Fors, VD FDT Systems AB, www.fdt.se
FDT tillhandahåller affärssystem och butiksdata som förenklar och effektiviserar för företag. Samtliga produkter är utvecklade i nära samarbete med användare och kunder. För mer information, Kent Forss, VD FDT System AB, 073-5408408.
Fortlax datacenter är Norrlands ledande datacenter, lokaliserat i Hortlax strax utanför Piteå. Vårt unika läge strax söder om polcirkeln, med naturlig kyla och stabil elförsörjning ger oss unika förutsättningar för datalagring och serverdrift. För mer information, Anders Berglund, delägare Fortlax datacenter, 070-349 29 21, www.fortlax.se

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.