Det blir Enaco som får bygga vår nya datahall Fortlax II. Enaco är specialiserade inom design och konstruktion av datacenters. Anläggningen Fortlax II blir en så kallad co-locationanläggning med högsäkerhetsprofil i likhet med Fortlax första datacenteranläggning Fortlax I som ligger endast 8 km bort. Därmed kan Fortlax erbjuda sina kunder ett ytterst säkert upplägg med en så kallad ”dual site”-lösning i en högintressant region.
luyb8ghjtxefefcknur3
Det är extra roligt att Fortlax har engagerat oss i det här projektet, säger Magnus Angermund, VD för Enaco Sverige AB. Privatägda Fortlax är ett intressant och framåtblickande företag. Hela processen har präglats av kreativitet och hög ambitionsnivå från båda parter. Vi ser verkligen fram emot det här samarbetet. Projektet blir det första i sitt slag för Enaco inom Node Pole-regionen och ett startskott för tydligare nordiskt fokus när det gäller datacenterprojekt.
– Enaco är snabba, lyhörda och moderna. De är trygga samtalspartners eftersom de är högspecialiserade inom datacenters och kan leverera komplexa helhetslösningar. Det här är en stor och strategisk investering för oss och det har varit värdefullt att ha med Enaco i processen, säger Anders Berglund, VD Fortlax.
– Vår plan är att öppna centret för våra kunder under hösten 2015, för att sedan gradvis skala upp erbjudandet i takt med den ökande efterfrågan, säger Anders Berglund.
Läs hela pressmeddelandet från Enaco här.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.