Molntjänster

Säkerhet och backup går hand i hand. Att ha ett säkert nätverk och säkra datorer är bra, men det är bara hälften av en heltäckande säkerhetslösning. Med ett säkert nätverk (och säkra datorer) innebär det att ditt nätverk är säkrat mot attacker från hackare, virus, obehöriga användare, eller andra hot. Men om din data är förlorad, kan all säkerhet eller alla pengar i världen inte få tillbaka förlorade kundregister eller annan oersättlig data.
En ej korrekt utförd backup kan leda till förlust av data som kan innebära:

  • skador på ditt varumärke och förlust av kundernas förtroende
  • förlust av data som är lika med förlust av pengar och kanske risk för konkurs
  • civila och/eller straffrättsliga påföljder
  • att tid och affärer går förlorade och dina konkurrenter får ett försprång

Om du är som de flesta företagare, vet du att du måste säkerhetskopiera dina lokala datasystem och filservrar inte sällan med online backup. Men det är också av yttersta vikt att hålla servrarna för din e-post, databas, video, telefon-system och andra data korrekt säkerhetskopierat.Online backupDessa specialiserade system kräver ofta specifik backup, lösningar som är förenliga med deras särskilda datastrukturer. Se till att du arbetar med en lokal säkerhetskonsult för att hantera dessa system på bästa sätt. Du måste ha en korrekt konfigurerad backuplösning. Följande fem tips kommer att ge dig praktiska riktlinjer för bättre backup.

1. Vilken data säkerhetskopieras?

Se till att du har koll på exakt vilken data du vill göra backup på. Ta eventuellt hjälp av en expert på området som hjälper dig att strukturera din data och ta fram vad som är viktigt att köra backup på.

2. Återställningstidpunkt

Gå igenom hur länge dina data måste sparas, sex månader, 1 månad eller kanske sju år. All data kanske inte behöver sparas lika länge.

 3. Distansarbetare

Se till att ha en plan för data som dina distansarbetare har i sin mobil eller laptop.

4. Testa, testa och åter testa

Det näst sämsta man kan göra förutom att inte göra en backup är att inte testa att backupen fungerar. Det finns allt för många exempel på hur företag får en krasch och som sedan inte kan återställa data på grund av att backupen inte fungerat.

5. Dokumentera backupen

Se till att mer än en person (betrodd) känner till din backup och återställningsprocedurer. I händelse av en katastrof bör andra medarbetare som är insatta i ditt arbete ha rätt tillstånd (vid behov) för att hantera övergripande information och teknisk kompetens (eller en lokal teknik-konsult) för att återställa affärsdata.
Det finns förstås fler saker att tänka på runt backup. Vill du få hjälp med att göra professionella online backuper är du välkommen att kontakta oss på Fortlax Datacenter, vi är experter på backup och älskar att hjälpa våra kunder att få ett skönt liv i den digitala djungeln. Viktig data ska aldrig behöva förloras.
Kontakta oss idag på info@fortlax.se eller ring oss på 0911-30060

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.