När du jobbar med datalagring måste du ta itu med fyra viktiga saker som relaterar till datalagring: tillgång, kostnader, risker och produktivitet Om du tar en metodisk titt på var och en av dessa frågor, kommer du snart att inse att lagra all data själv inte är ett smart affärsmässigt beslut.

1. Tillgång

Det skapas enorma mängder data som ska lagras och mängden ökar lavinartat. Att ha lätt och snabb tillgång till gammal information är redan en utmaning, även med dagens mer robusta sökverktyg. Snabbt växande datamängder kommer att göra det än mer svårt att hitta viktig data som är lagrad. Om affärsframgångar i en informationsekonomi bygger på tillgång till information kommer den gamla skolans tänkande att lamslå din  organisation. Ta utmaningen och var proaktiv.

Fortlax_12-700x350

2. Kostnader

Datalagringskostnader går ner i pris, men det är bara en av de faktorer i den totala kostnadsanalysen. Om den genomsnittliga arbetstagaren tillbringar nästan en månad varje år sökande efter viktiga affärshandlingar slösas en tolftedel av alla löner bort på datasökningar. Från datamigrering till att hyra tekniska experter, betalning för programvarulicenser och elektricitet, de hårda och mjuka kostnaderna för att hålla alla dina data måste beräknas. Så bara för att enhetskostnaden för lagring blir billigare, betyder inte att din organisation spenderar mindre och behåller mer.

3. Risker

Att behålla allt för alltid betyder att när du behöver hitta viss affärsinformation för att uppfylla en kundförfrågan eller en myndighets begäran, finns det en större sannolikhet att du inte kommer att kunna hitta den i tid eller få tag på allt tillhörande material. Sammanfattningsvis blir det både dyrare och mer riskfyllt att lagra data själv.

4. Produktivitet

Det är bortkastad tid att sitta barnvakt åt gamla onödiga data, vare sig det är genom en extern IT-tekniker eller någon anställd tar det tid från kärnverksamheten. Att göra ditt företag så effektivt och rationellt som möjligt innebär att du har den information du behöver och gör dig av med resten.

Men att inte ta något beslut alls om vilken information som ska existera och hur länge, kan leda till stora kostnader och risker du kanske inte tänker på, som säkerligen inte kommer att vara till gagn för din organisation.
Vill du ha mer info om hur du på ett professionellt sätt kan lagra data i ditt företag eller organisation är du välkommen att kontakta oss på Fortlax.
Läs mer om våra lagringsalternativ.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.