Det finns 1041 datacenters i Västeuropa, detta kan jämföras med USA som har 1513 stycken. Datacenters i Europa är välutvecklade och det finns ett brett utbud. Det land där flest datacenters finns i Europa är Storbritannien med 226 stycken, som god tvåa kommer Tyskland med 172 stycken. Sverige har 43 datacenters där Fortlax är ett av dem.

Facebook blev icebreakern

De flesta datacenters är lokaliserade kring storstäder och finansiella marknader som London, Amsterdam, Paris och Frankfurt. I takt med att priset för att transportera data i ledningar har sjunkit och att energipriserna gått upp har intresset för att placera datahallar i norra Sverige ökat markant. Icebreakern var Facebook som var först med att etablera sin serverhall i The Node pole-regionen (Piteå, Boden och Luleå).

 

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.