Säker mobil

På mobila enheter kan du idag göra nästan allt som en stationär dator eller en laptop kan göra. Du kan till och med redigera affärsdokument direkt i mobilen som du kommer åt genom olika molnlösningar.

Den här ökade produktiviteten medför även risker. Risken för dataförluster genom mobila enheter ökar dramatiskt. Smartphones kan lätt tappas bort eller bli stulna därför måste företag skydda affärsinformationen som finns i dem.

Att utbilda sin personal är det första steget för att förhindra skadliga attacker. Personalen måste känna till vilka hot som finns och hur de skyddar sig mot dem.

Här kommer fem tips för att skydda företagets mobiler:

 1. Skydda innehållet
  Fokusera på att skydda innehållet, inte själva enheten. En smartphone kan vara dyr i inköp men är inget mot värdet av företagets data som förmodligen är värt mycket mer. Ta ett steg tillbaka och se hur mobildatan sparas idag.
  När du gjort en riskbedömning kan du fokusera på dessa områden.

 2. Kryptera datan i mobila enheter.
  En mobil kan innehålla viktiga telefonnummer, kontakter, mail etc. För att säkra denna data, kryptera innehållet. Se till att dessa data är skyddade så att de inte går att komma åt ifall en obehörig kommer åt enheten. Många mobiler har inbyggda krypteringsfunktioner medan andra kräver extra mjukvara.

 3. Använd mobila säkerhetsprogram
  För maximal säkerhet bör du hantera mobila enheter som om de vore stationära och ha samma säkerhet som de.

 4. IT-policy
  Se till att företagets IT-policy även innefattar mobila enheter. En mycket viktig säkerhetsdetalj är att all personal använder säkra lösenord. Om en mobil tappas bort eller hackas är ett säkert lösenord ett starkt skydd.

 5. Bluetooth
  De flesta smarthpones har Bluetooth och är även alltid påslaget som standard. Detta gör att signalen från Bluetooth kan plockas upp av en obehörig och koppla upp sig. Slå av funktionen eller använd säkerhetsfunktionen där du godkänner alla som vill koppla upp sig mot din enhet.

Har du frågor om it-säkerhet är du välkommen att kontakta oss på Fortlax, vi hjälper dig.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.