Brand i datacenter

En brand kan förstås också inträffa i ett datacenter och då måste säkerheten vara på toppnivå för att förhindra en förlust av viktig data. En brand skulle kunna ställa till med stor skada, därför är det en självklarhet att vi har ett bra brandskydd. Novec 1230 som vårt system heter liknar halon som förut användes som släckutrustning.
Om en brand uppstår startar systemet automatiskt och sprutar ut en gas som omedelbart släcker branden. Gasen skadar inga inventarier eller leder ström och är därför perfekt att använda i slutna utrymmen som exempelvis i en datahall. Detta system är världsledande och är ett perfekt brandskydd för vår verksamhet.

Ett rörsystem

Systemen består normalt av en behållare med Novec kopplade till ett rörsystem med munstycken. Behållarna är trycksatta med kvävgas till 25 bar. Novec förgasas i munstycket och fördelas homogent i det skyddade utrymmet. Behållare finns med kapacitet från 3,75 till 176 kg och behållare och fyllnadsmängd anpassas till objektet som ska skyddas.

Ofarlig gas

Novec skadar inte ozonskiktet och har följaktligen ett ODP-tal på 0. Novec har därtill, till skillnad från alla övriga HFC-gaser, en mycket kort atmosfärisk livslängd och därmed ett unikt lågt GWP-tal på 1. I släckande koncentration är Novec ofarligt för människor och därmed lämpligt att använda i bemannade utrymmen.
Videon här under visar hur Novec 1230 fungerar.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.