Fortlax datacenter

I ett twin-datacenter sker datalagring på två fysiskt åtskilda ställen men de jobbar tillsammans och är nästan identiska. Datan lagras parallellt i båda datacentren så att den finns på två ställen och går även att komma åt från vart och ett av dem. Detta innebär att om något av datacentren får ett avbrott kan åtkomst till datan göras från det andra fungerande datacentret.

Åtta kilometers avstånd

Rekommendationen är att ett twin-datacenter finns på mins åtta kilometers avstånd från varandra för bästa säkerhet. Anläggningarna bör även ha åtskilda energiförsörjningar där strömförsörjningen inte kommer från samma källa. Uppkopplingen till nätet ska även den vara åtskild. I de fall ett avbrott sker i ett av de två datacentren ska detta inte påverka varken strömförsörjning, internetuppkoppling eler åtkomst av data i det andra datacentret.

Twin-datacenter snart i Piteå

Fortlax datacenter blir ett twin-datacenter när vi öppnar Fortlax 2 första november 2015. När allt är klart kommer våra två anläggningar att ligga drygt åtta kilometer från varandra och uppfyller således kraven men även de övriga ovan nämnda höga säkerhetskraven för ett twin-datacenter.

Vi är både stolta och glada att kunna erbjuda våra kunder ett twin-datacenter. Är du intresserad av att veta mer om våra tjänster är du välkommen att kontakta oss.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.