I en artikel i Wall Street Journal kommer safe harbor-beslutet att innebära stora förändringar av var USA-ägda bolag kommer att placera sina datacenters i framtiden.

I och med att det kommer att bli svårare för USA-ägda företag att föra över sina kunders data till USA från Europa kommer dessa företag sannolikt att bli tvungna att etablera datacenters i Europa. IDC uppskattar att det kommer att byggas datacenters för 8,2 miljarder dollar i Europa under 2015. Det är en rejäl ökning från bara 560 miljoner dollar 2010 enligt WSJ.

Stora etableringar i Europa

Det pågår redan nu flertalet etableringar av datacenters av USA-ägda företag som Alphabet (ägs av Google), Microsoft och Apple. Amazon öppnade förra året sitt första datacenter i Europa i Frankfurt.

Dessa företag kommer att få det enklare att klara de nya krav som kommer att ställas i och med beslutet runt safe harbor. De USA-baserade företag som inte har någon närvaro alls av datacenters i Europa men som har kunder där, kommer vara tvungna att förändra var de i framtiden lagrar sina kunders data.

Detta är safe harbor

 

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.