VPS står för Virtuell Privat Server. Du delar på den fysiska hårdvaran och kapaciteten på servern men du får tillgång till en virtuell server med fulla rättigheter. Du får själv konfigurera din VPS efter egna behov. Att ha en VPS innebär lägre kostnader jämfört med en helt egen server.

Stor frihet att välja innehåll

VPS passar företag med högra krav på utrymmes- och trafikkapacitet. Företag som exempelvis har många webbplatser och som vill ha full kontroll över dessa, är VPS ett bra alternativ. VPS medför att du själv väljer vilket operativsystem du vill använda men även alla andra applikationer som du vill att din VPS ska innehålla. 

Fördelar med VPS:

  • Flexibilitet – välj hur många cpu-kärnor, ram-minne, hårddisk och trafik som du behöver.
  • Du har ingen hårdvara att ta hand om.
  • Tillgänglighet – Genom en VPS slipper du det stora bekymret som finns på webbhotell där man delar miljö med en hel del andra kunder. Här har du din egna reserverade hårdvara och drabbas inte på samma vis.
  • Höga krav – Det är bara dina egna krav som styr vad du vill ha, du kan lägga till exakt de du vill att dina krav ska möta.

Vad innebär en VPS hos Fortlax?

Med Fortlax Virtual Privat Server (VPS) får ni tillgång till en egen företagsserver eller serverpark utan omfattande investeringar i hård- eller mjukvara – en kostnadseffektiv lösning som är betydligt mer flexibel och skalbar än en fysisk server.

Ekonomiska fördelar

Virtuella servrar är ofta ett bra och ekonomiskt alternativ eller komplement till fysiska servrar. Då serverhårdvaran delas mellan olika kunder innebär det bland annat lägre rörliga kostnader för dig som kund. VPS är en flexibel lösning där det dessutom är lätt att uppgradera CPU, minne, disk samt att skapa en ny server – t ex. för testverksamhet eller utvärdering.

Ingen insyn

Varje virtuell företagsserver är isolerad och garanterat fri från insyn för utomstående. Servern kan skalas upp och ner efter organisationens behov utan att tillgängligheten för andra servrar påverkas.

Fortlax erbjuder virtuella serverlösningar för alla behov och alltid med operativsystem förinstallerat. För full flexibilitet erbjuder vi också serverfunktionaliteten i olika former som t.ex. Microsoft SQL Server, Terminal Server eller Small Business Server. Som tillval finns Patch-hantering, VLAN, virtuell brandvägg och övervakning.
Är du intresserad av att veta mer hittar du mer info här. Du är även varmt välkommen att kontakta oss

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.