Fortlax närmare världen

Vi är både stolta och glada över att It­ och telekomföretaget TDC storsatsar på datacenters i norra Sverige.

För Fortlax datacenter innebär partnerskapet att vi kommer att kunna erbjuda ännu bättre konnektivitet som gynnar Fortlax kunder. TDC:s satsningar i norr är på ett tvåsiffrigt miljonbelopp, och mer är på gång. Till exempel är vår it­ och hostingkompetens intressanta  och relevanta, säger Oscar Wenell, Affärsområdeschef Networking på TDC  Sverige.

Stort internationellt företag

TDC har redan en stor närvaro i norra Sverige, med fem kontor och flera landsting och  kommuner i regionen som kunder.  TDC är ett stort internationellt företag som nu intensifierar byggandet av den digitala motorvägen från norra Sverige till Europa  och övriga världen, allt till gagn för kunderna. TDC etablerar sig nu hos Fortlax och hos våra två datacenters F1 och F2.

”Med TDC:s genuina och långa erfarenhet och väl utbyggda  kommunikationsinfrastruktur inom Sverige, Norden och Europa är vi glada att de har valt  att etablera sig hos oss, något som gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder  datacentertjänster med ännu bättre kommunikationslösningar”, säger Anders Berglund,  CEO Fortlax AB. ­

Stärker erbjudandet

I och med denna satsning som TDC genomför, får Fortlax en ännu mer fördelaktig och konkurrenskraftig tjänst. Det blir  närmare till världen, säger Anne Graf, Investment & Development Director, The  Node Pole.
Mer fakta om TDC:s investering:

  • Kommunikationsnätet byggs med WDM­teknik för högsta möjliga överföringskvalitet,  minsta möjliga fördröjning och bästa redundans.
  • DWDM­systemutbyggnad baseras på cirka 1600 kilometer svartfiber
  • 24st pop:ar, varav åtta med möjliga kundanslutningar
  • Kapacitet upp till 80 stycken våglängder á 100gb (@8tb) per fiberpar.

Om TDC
I Sverige erbjuder TDC helhetslösningar inom it och telekom till företag och organisationer där lösningarna ska bidra till utveckling av effektivitet, relationer och affärer. Företaget är representerat över hela landet med cirka 800 medarbetare.
TDC Sverige AB är ett dotterbolag inom TDC-koncernen – Nordens tredje största  telekomföretag med en årlig omsättning om 23,3 miljarder danska kronor och drygt 8 600 medarbetare (2014). TDC grundades i Danmark 1882.

Press- och nyhetsrum: mynewsdesk.com/se/pressroom/tdcsverige
Twitter: twitter.com/tdcsverige
Linkedin: TDC Sverige
Webb: tdc.se

Om Fortlax datacenter
Fortlax AB är ett privatägt företag som erbjuder ett brett utbud av digitala lagringstjänster och tillhörande datadriftstjänster. Företaget grundades 2004 och har idag ca 400 svenska och globala kunder i alla storlekar. Unikt för bolaget är att man erbjuder unika lösningar till kunder med extra höga krav på säkerhet såväl som teknologi.

Fortlax två datacenters är lokaliserade strax utanför Piteå. VD Anders Berglund har varit med i Fortlax sedan 2004 och ser TDC:s investering som ett viktigt steg för att möta den starka trend av ökad efterfrågan för högpresterande datahanteringslösningar.

För mer information kontakta:
Anders Berglund, VD Fortlax
Mobil: 070 349 29 21
Mail: anders.berglund@fortlax.se  

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.