Fossilfritt Sverige

Pressmeddelande den 17 december 2015

Fortlax vill vara med och bidra till en bra och hållbar miljö. Vi har därför som första datacenter gått med i regeringens upprop för ett “Fosilfritt Sverige”, ett initiativ som ska synliggöra aktörer som i sin verksamhet bidrar till att lösa klimatfrågan och uppnå målet om ett fossilfritt samhälle.

Fortlax datacenter har även registrerat sig på FN:s Business Action Hub som är en plattform där FN och företag kan föra en dialog, utbyta information och vidta åtgärder för att främja FN: s mål och “Sustainable Development Goals”.Vi är stolta över att vara en del av en rörelse som sätter miljön och allas vår framtid i första rummet säger vd Anders Berglund Fortlax datacenter.
“Vår verksamhet kräver mycket energi, att den energin till 100 procent ska vara förnyelsebar är för Fortlax en överlevnadsfråga, både för företaget och för samhället i stort” säger VD Anders Berglund.

Vårt mål

Fortlax datacenter får sedan 2004 hundra procent av sin el från vind- och vattenkraft, dvs. förnyelsebara energikällor. Vårt mål är att minst 50 procent av våra samarbetspartners också använder förnyelsebara energikällor. Detta mål ska vara nått inom tre år.

Om Fortlax

Fortlax AB är ett privatägt företag som erbjuder ett brett utbud av digitala lagringstjänster och tillhörande datadriftstjänster. Företaget grundades 2004 och har idag ca 400 svenska och globala kunder i alla storlekar. Unikt för bolaget är att man erbjuder unika lösningar till kunder med extra höga krav på säkerhet såväl som teknologi. Fortlax är lokaliserat strax utanför Piteå nu med två datacenters, F1 och F2. VD Anders Berglund har varit med i Fortlax sedan 2004 och expanderar nu verksamheten för att möta den starka trend av ökad efterfrågan för högpresterande datahanteringslösningar. www.fortlax.se

Om The Node Pole

The Node Pole-regionen ligger precis vid polcirkeln och omfattar kommunerna Luleå, Boden, Älvsbyn och Piteå. Affärsregionen har fått sitt namn på grund av det nordliga läget och för sin framväxt som globalt centrum för datatrafik. The Node Pole har perfekta förhållanden för skapandet av kundanpassade lösningar för högteknologiska och elintensiva branscher såsom datahantering.
www.thenodepole.com
För mer information kontakta:
Anders Berglund, VD Fortlax
Mobil: 070 349 29 21
Mail: anders.berglund@fortlax.se  
Fortlax II
Bilden visar ett fullt utbyggt Fortlax 2

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.