Konnektivitet

Konnektivitet är från början ett engelsk ord “connectivity” men med en lite försvenskning blir det “konnektivitet”.

Konnektivitet är den generiska termen för att koppla samman enheter med syfte att överföra data fram och tillbaka. Det refereras ofta till nätverkskopplingar som omfattar routrar och switchar samt gateways likväl som backbone-nätverk. Ordet refererar även till att koppla upp ett hem eller kontor till internet eller att koppla upp en kamera till en dator eller skrivare.

Nätverkskonnektivitet

Nätverkskonnektivitet (ett långt ord) beskrivs som en omfattande process som kopplar ihop olika delar i ett nätverk med ett annat. Till exempel genom routrar, switchar och gateways och hur den processen fungerar. Nätverkskonnektivitet är ett begrepp som också används när det diskuteras hur bra ett nätverk är hopkopplat med ett annat.

IT-proffs, särskilt nätverksadministratörer och nätverksanalytiker talar om konnektivitet som en del av ett nätverkspussel där hela pusslet är många olika nätverk som ska kopplas samman som pusselbitar. 

Fortlax datacenter har nyligen ingått ett viktigt partnersamarbete med TDC. I och med detta  kommer vår konnektivitet att bli ännu bättre tack vare TDC:s lösningar. När du nästa gång hör ordet konnektivitet, ja då vet du exakt vad det betyder.

Välkommen att kontakta oss med frågor och funderingar runt det mesta om datalagring och varför inte konnektivitet.

Fortlax Online backup

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

Besök vår webbshop

I vår webbshop kan du köpa allt från kompletta datorer till switchar

Till vår webbshop
°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.