Vi träffar många nya intressenter varje vecka och flera av dem har flertalet frågor om säkerhet, miljö, teknik och andra relaterade frågor som de vill ha svar på. Vi har därför sammanställt några av de vanligaste frågorna vi får när vi är ute och träffar intressenter. 

 Har ni tillräckligt bra tillgång till bredband uppe i norr?

Fortlax båda datacenter är anslutna till Sveriges svartfibernät, vi har flera internetleverantörer och kommunikations-möjligheter i världsklass.

Hur säker är strömförsörjningen?

Den är mycket säker, vi har dessutom ett twin-datacenter som innebär att vi tar elkraft från skilda källor som minimerar risken för strömavbrott på två ställen samtidigt. Om olyckan ändå skulle vara framme har vi reservkraft på båda anläggningarna som räcker i flera dagar.

Hur jobbar ni med er klimatpåverkan?

Vi jobbar aktivt med att minska vår klimatpåverkan. Fortlax datacenter har sedan 2004 använt sig av el från vatten- och vindkraft. Vi deltar även i regeringens upprop “Fossilfritt Sverige” som syftar till att Sverige ska bli det första fossilfria landet i världen.

Hur säkra är era anläggningar?

Vi har säkerhet av högsta klass. Fortlax Datacenter har skyddsklass 3 och larmklass 3 som är den högsta nivån i respektive klass. Våra anläggningar har flerskalsskydd som skyddar mot fysiskt intrång i flera steg.

Vilka tjänster erbjuder Fortlax Datacenter?

Vi erbjuder en rad tjänster inom datalagring. Här följer en kort uppräkning av de tjänster som Fortlax Datacenter erbjuder

  • Online backup
  • Colocation
  • VPS, virtuella servrar
  • Serverhotell
  • E-arkiv
  • Backuprevision
  • Storage on demand
  • Backup-revision

Vilka typer av kunder vänder ni er till?

Vi vänder oss till alla typer av kunder från företag och organisationer med stora lagringsbehov till företag med förhållandevis små behov av lagring. Oavsett om det är ett stort eller litet företag eller organisation kan vi på Fortlax Datacenter tillgodose det behovet till en konkurrenskraftig kostnad.
Det där var några av de vanligaste frågorna vi får. Har du några fler frågor som du skulle vilja ha svar på? Tveka inte att kontakta oss.
Fortlax Online backup

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.