Online Backup

Online backup, även känd som moln-backup (cloud backup) är en metod för ”offsite” datalagring i vilka filer, mappar, eller hela innehållet på en hårddisk regelbundet säkerhetskopieras på en fjärrserver eller dator med en nätverksförbindelse. Syftet bakom online-backup är enkel och okomplicerad: att skydda informationen – vare sig det är affärs- eller personliga data från risken av förlust i samband med brand, stöld, dataintrång, eller någon annan typ av tekniska katastrofer.

Här är de fem starkaste fördelarna med online backup:

1. Bekvämlighet

Bekvämligheten som erbjuds av online backup-lösningar är odiskutabel. Data kan även lagras på mobila enheter som externa hårddiskar eller flash-enheter, även de kräver manuell och fysisk hantering. Online backup är tillgänglig överallt, så länge det finns internet-anslutning; information sparas automatiskt när den strömmar in. Du behöver inte aktivt spara, namnge  och spåra information. Bekvämligheten med online backup tillåter dig att enbart koncentrera dig på arbetet utan att behöva oroa dig för dataförlust.

2. Säkerhet

När din data lagras i molnet är du inte föremål för hot om brand, översvämning eller stöld. I själva verket är data som lagras i molnet i allmänhet på säkra, krypterade servrar och system vilket minimerar risken för vad som kan hända med din data.

3. Enkel återläggning (recovery)

Om data går förlorad eller tas bort kan dessa data enkelt identifieras tack vare flera nivåer av redundans. Flera nivåer av redundans innebär att din online backup lagrar flera kopior av dina data på platser som är oberoende av varandra. Ju fler nivåer du har lagrade desto bättre. Eftersom varje nivå garanterar att din data skyddas maximalt mot förlust kan du alltid få tillgång till en säkerhetskopierad version.

4. Enkel åtkomst

Eftersom molnet inte har en fysisk plats, är fjärråtkomst också en enkel och genomförbar fördel för online backup. Så länge du kan ansluta till fjärrservern, har du tillgång till all data som du har lagrat i molnet utan att behöva göra något annorlunda. Oavsett var din kontaktpunkt befinner sig kan du få tillgång till din sparade information och även få data på en mobil enhet säkerhetskopierad på ett enkelt sätt.

5. Överkomligt

Molnbaserad backup kan vara billigare än kostnaden för bandenheter, servrar eller annan maskin- och programvara som är nödvändiga för att utföra en backup. Det som också måste räknas in är även transporten av datan till en avlägsen plats där datan ska lagras, förvaring, it-arbete för att hantera och felsöka reservsystem.

Ta först reda på vad du behöver

Sammanfattningsvis är online backup välgörande. Däremot kan olika tjänster har fler fördelar i vissa områden än andra. Innan du bestämmer dig för att göra denna investering måste du veta vad du behöver. Behöver du lagra stora mängder data? Behöver du titta på säkerhet för molntjänster? När du bestämt vad du behöver från din online backup-tjänst kan du gå ut för att hitta en tjänst som ger dig vad du behöver. Fördelarna med online backup är många, var bara säker på att din online backup-tjänst passar just dina behov.
Vi på Fortlax datacenter har över 15 års erfarenhet av datalagring och vi kan hjälpa dig att hitta rätt typ av online backup, kontakta oss så berättar vi mer.
Fortlax Online backup

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.