Inkrementell backup

Vikten av att göra ständiga säkerhetskopieringar (backup) av sin data skriver vi ofta om här på vår blogg. Vi har på nära håll sett vilken skada det kan bli för företag när olyckan är framme och det inte finns något att återställa av sparade data. Backup är därför en av hörnstenarna i ett företags- eller organisations framtidssäkring.
Det finns olika sätt att säkerhetskopiera på, den här gången går vi igenom vad inkrementell säkerhetskopiering är.

Inkrementell

Inkrementell säkerhetskopiering (backup), är en metod för säkerhetskopiering som innebär att endast de ändringar som gjorts sedan den senaste säkerhetskopieringen sparas. Denna typ av säkerhetskopiering används ofta som daglig säkerhetskopia efter dagens arbete, och gäller de filer som ändrats och/eller de filer som tillkommit sedan den senaste säkerhetskopieringen utfördes. En stor fördel med denna metod är att den kräver mindre lagringsutrymme.
Inkrementell säkerhetskopiering är ett komplement till en fullständig säkerhetskopiering.

Differentiell

En annan typ av säkerhetskopiering är en så kallad differentiell inkrementell säkerhetskopiering som är en särskild form av inkrementell säkerhetskopiering för att spara det som ändrats sedan den senaste totala eller inkrementella säkerhetskopieringen.

Kumulativ

En tredje variant är kumulativ inkrementell säkerhetskopiering. Den är att föredra vid en eventuell hårddiskkrasch, då man bara behöver läsa tillbaka den senast körda inkrementella säkerhetskopieringen, förutom den fullständiga säkerhetskopieringen som kördes allra först.
Återställa från inkrementell säkerhetskopiering kan vara mer tidskrävande än återhämtning från en fullständig säkerhetskopia.
Att hjälpa våra kunder med sina behov av olika typer av säkerhetskopieringar är vardag på Fortlax. Vill du testa online backup hos oss kan du göra det gratis i 30 dagar, sedan kan du bestämma om du vill fortsätta. Testa online backup gratis här.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.