Foto: BMW Group

 

Ansedda tyska tidningen CIO skriver om BMW i en artikel och om biljättens val av partner för lagring av data. Det skriver att en av anledningarna av valet av Fortlax är den gröna elen som kommer från vatten- och vindkraft. Tidningen skriver även om BMW Groups High Performance Computing Cluster som används för komplexa simuleringar och Big data-analyser inom fordonsutveckling.

Vidare skriver CIO om att även EON och Piteå kommun är kunder hos Fortlax. Node Pole nämns också vars uppdrag är att få fler datacenter att etablera sig i regionen.
Länk till artikeln

Vi på Fortlax är både stolta och glada att vi omnämns i tidningar utomlands och att utländska företag ser de stora fördelarna med att lägga sin datalagring i norra Sverige. Om datacenter här uppe i norr får fler kunder, både från Sverige och från andra länder kommer det att resultera i fler arbetstillfällen här i norra Sverige.

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.