Jag blev igår förmiddag uppringd av Peter Eriksson, digitaliseringsminister, han berättade att Magdalena om några minuter skulle ha en presskonferens, Peter ville att jag skulle veta ”först”, vilket jag uppskattade. Ett av budskapen skulle vara att Regeringen förbättrat och ändrat datacenter skatten, som för mig, Fortlax, många av Sveriges datacenter (både befintliga och ännu inte byggda…)varit kritisk och avgörande för vår existens och tillväxtmöjligheter. Jag blev mycket glad och tacksam att Regeringen, med Peter Eriksson i spetsen, lyssnat in vår kritik och till stora delar ändrat enligt våra önskemål och inskickad Hemställan (har ännu inte läst alla detaljerna).
Stort tack till ALLA inblandade, Regeringen, politiker, datacenterägare och journalister för ett bra teamwork och ett klokt beslut.
Fortax (F2) når den nu existerinde nivån på 0,5 MW i juni-17, men med nya förslaget på 0,1 MW så når både F1 och F2 nivåerna, det öppnar också upp för ett framtida F3.

Bästa och soliga hälsningar från Piteå
Anders Berglund, VD Fortlax
Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.