Berätta om dig själv
Jag har precis tillträtt rollen som CIO på Fortlax. Närmast kommer jag från Massive / Ubisoft Entertainment där min roll varit lokal IT-Chef med huvudansvar för Malmö-kontorets 400 arbetsplatser, och innan dess har jag arbetat som chef på Qlik.
Min profil innehåller en mix av ledarskap och teknisk kunskap (Mjukvara, Hårdvara och Systemutveckling). På jobbet blir jag engagerad över en spännande affärsmodell och intressanta utmaningar, och jag söker alltid det enkla och tydliga i mitt ledarskap.
Privat gillar jag att hålla på med med datorn, dansa Lindy Hop och såklart spendera tid med min familj.

Vad lockade dig till Fortlax?
Jag har fått förmånen att jobba med ett av marknadens mest spännande datacenterbolag i Sverige. Det som lockade mig var framförallt att Fortlax har som mål att leverera högkvalitativa tjänster inom datacenter med ett miljötänk i botten. Elenergin är 100% förnybar, och till det innebär placeringen i Piteå att man har tillgång till naturlig kyla nästan året om.

Vad kan du bidra med?
Mina styrkor ligger framförallt i att jag är analytisk och att jag kan bidra med en teknisk ledarskapsroll.

Var ser du Fortlax om 5 år?
Fortlax om fem år är ett av marknadens ledande bolag inom privata datacenter och att det kommer att vara det naturliga valet för bolag som siktar på miljövänliga alternativ. I den bredare produktportföljen kommer Fortlax också att leverera en av Sveriges mest säkra molntjänster.
”Jag är otroligt glad att vi lyckats rekrytera Tomas till Fortlax. Vi förstärker vårt tekniska team med en otroligt kompetent ledare vi tidigare saknat.
Med utvecklarbakgrund blir Tomas första uppdrag att automatisera Fortlax tjänster samt skapa en ny kundportal.”
– Jasenko Masic
COO på Fortlax

Dela

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.