Cloud Connect

Ett molnbaserat och säkert backupverktyg för era virtuella miljöer.

De flesta företag har rutiner för att ta backup på sina data. Men oron finns där ändå – tänk om inte backupen fungerar om den behövs? Eller tänk om backupen försvinner tillsammans med originalet? Lugn, vi har en lösning på det – FORTLAX CLOUD CONNECT.

Att ta backup är en sak. Men att komma igång igen om olyckan är framme, det är en helt annan sak. Med FORTLAX CLOUD CONNECT tas kopior på era lokala backuper och lagras i våra säkra datacenter i norra Sverige. Motor i tjänsten är Veeam Cloud Connect som på ett effektivt sätt säkrar era backupdata. Vi kan även sätta upp en helt automatiserad lösning åt er, som gör att ni blixtsnabbt är på banan igen efter stöld, serverkrasch, brand eller annat som drabbat er.

Med Veeam Cloud Connect som motor kan vi på ett kostnadseffektivt sätt säkra upp er backup till våra datacenter i norra Sverige.

Ofta är första steget att säkerställa att rätt data säkras enligt uppsatta rutiner. När datan är säkrad lokalt vill man se till att den finns kopierad på annan ort för när katastrofen är ett faktum vill man snabbt kunna återställa allt igen.

Fortlax kan på ett väldigt kostnadseffektivt sätt utföra just detta åt er som kund och givetvis har vi kunskap och kompetens för att hjälpa er hela vägen till en säker lösning. Med Veeam Cloud Connect kan vi även sätta upp en fullt automatiserad lösning (disaster & recovery site).

Cloud Connect

Kopierar över din lokala backup till vårt datacenter så att din backup lagras off-site. Denna tjänsten rekommenderas för servrar som inte är affärskritiska alternativt för affärskritiska servrar där man vill ha en backup off-site istället för att tex ta ut band varje vecka.

Cloud Connect Disaster Recovery

Denna tjänst rekommenderas för affärskritiska servrar. Vi replikerar över de önskade VMs till vårt datacenter där vi har möjlighet återskapa VMs på några minuter vid en katastrof. Uppsättning av nätverk krävs och görs direkt i Veeam. I denna tjänsten allokerar vi kapacitet för era VMs i vår VMware-miljö för att minimera eventuell nertid.

Veeam backup tar även på fysiska maskiner samt Office 365. 

Läs mer om Veeam

Tveka inte! Kontakta mig så hjälper jag dig direkt.

Michael Holm

070-390 20 57

Därför ska du kontakta oss idag och fråga om Fortlax Cloud Connect

 • Känn lugnet

  Även om ni har egen backup så säkrar vår tjänst denna backup utanför ert hus
 • Mångsidigt backupalternativ

  Kan ta backup både på fysiska maskiner och även samtliga program i Office365
 • Svårslagen säkerhet

  Era säkerhetsbackuper ligger lagrade i Europas säkraste datacenter
 • Kontroller

  Vi säkerställer att ni inte bara har backuper, utan att de fungerar att återskapa också
 • Ekonomiskt alternativ

  Ni behöver inte göra några egna investeringar i infrastruktur

Hör av dig till oss

Tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor om din IT-miljö.

°C
Det är just nu °C i Piteå.
Detta betyder att vi använder
% naturlig kyla för att kyla våra anläggningar.